kipua vai haluttomuutta?

Tälle palstalle voit laittaa kysymyksiä Agilitystä.

Valvoja: Peetsa

kipua vai haluttomuutta?

ViestiKirjoittaja doggeri » 21 Kesä 2010, 20:03

Ongelmana on siis että en tiedä johtuvatko koiran huonot reenit agissa kivusta vai jostain muusta. On aina ollut epätasainen koira, välillä menee hyvin, välillä ei, mutta menee sentään kuitenkin. Nyt tässä yksissä reeneissä ei vain suostunut liikkumaan yhtään mihinkään. Lopetettiin reenit kesken ja suunnattiin kotiin. Kävi kaksi kertaa hierojalla kuukauden aikana eikä käyty reeneissä. Sitten kuukauden jälkeen oli aivan super ja meni tosi hyvin reeneissä. Viikon päästä meni reeneissä taas tosi huonosti eikä oikein halunnut hyppiä tai edes liikkua, suunnattiin taas kesken kotiin.

Silloin kun hierojalla käytiin, todettiin että selässä oli jumia. Mutta vaikka selkä olisikin kipeä, sitä ei silti huomaa normaalissa liikkumisessa kotona. Ei estä pallon hakua tai muuta siis.
Nyt en vain enää oikein tiedä mitä tehdä. Eihän siitäkään oikein mitään tule että ravataan jokaviikko hierojalla. Itsehoito-ohjeita? Auttaisiko uiminen, lämpötyyny selässä? Itse hieronta? Kuinka usein?
Koira on melko herkkä ja pehmeä ja hyvin perus tottelevainen, joten tuskin mitään johtajuus ongelmia.

Onko eettisesti ja fyysisesti kuinka väärin olla antamatta ruokaa reenejä edeltävänä päivänä ja reeni päivänä? Jos saisi vähän kiinnostusta nameja kohtaan. Koira on täysin pallohullu ja olen palloakin reeneissä käyttänyt mutta ei nyt ole oikein toiminut, namilla menee paremmin.

Onko tuommoisen koiran motivoimiseen mitään vinkkejä? Sanokaa joku jotain, NYT ON IDEAT LOPUSSA!!!!
doggeri
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Joulu 2008, 19:17

Re: kipua vai haluttomuutta?

ViestiKirjoittaja EmmiR » 22 Kesä 2010, 21:44

Käytä ihmeessä koirasi jollain fysioterapeutilla tai osteopaatilla. Heiltä saat myös jumppa- ja hierontaohjeita jotka sopivat juuri sinun koirallesi. Jos ammattilainen toteaa ettei koirassa pitäisi olla mitään vikaa, voi syytä lähteä miettimään motivoinnista. Muistathan aina alku- ja loppuverryttelyn?

Kovin lähellä treenejä ei ruokaa koiralle kannata antaa (palkkaa nameilla tai ei). Tutkitusti koirat ovat virkeimmillään 10-12 tuntia syömisestä -ruuan jälkeen taas lepäillään ja sulatellaan kunnes lähdetään uudelleen "metsälle".
EmmiR
 
Viestit: 115
Liittynyt: 30 Kesä 2008, 15:32
Paikkakunta: Järvenpää


Paluu Agility

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron