Vaikeuksia agilityn aloittamisessa

Tälle palstalle voit laittaa kysymyksiä Agilitystä.

Valvoja: Peetsa

Vaikeuksia agilityn aloittamisessa

ViestiKirjoittaja niine » 22 Syys 2010, 19:52

Olemme 1,5 v. uroskoirani kanssa aloitelleet syksyllä agilityn alkeiskurssilla. Koira on yleisesti ottaen huippukiltti, nöyrä ja omasta mielestäni johtajuudessa ei ole ongelmia. Tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, ihmisten samoin, mutta saattaa olla hitaasti tutustuva. Pentuna oli hieman ujo, mutta sosialistamisella saatiin pois, edelleen kuitenkin pehmeä.

Nyt kurssilla, pari ekaa kertaa menivät hyvin, toisen kerran lopussa karkasi irrallaan juosseen koiran perään > pieni rähinä, saatiin koirat heti pois. Tuon kerran jälkeen ollaan menty vain alamäkeä...
Seuraavilla kahdella kerralla koira rupesi aina haukkumaan, jos jompi kumpi sen "inhoamista" koirista suoritti esteitä; toinen kovalla vauhdilla ja äänellä juokseva koirakko, toinen provosoivasti tuijotteleva pörrökoira. Näissä tilanteissa siis toinen koira menee esim. puomia, omani salamannopeasti syöksähtää hihnassa ja rähähtää samalla koiralle. Kieltäminen ei auttanut, ei tilanteesta pois sulkeminen. Menetin täysin luottoni koiraan, kun vapaana ollessaan se säntäsi tämän ensimmäisen tapauksen luo, ja hampaita näytellen ärisi sille. Ei purrut tms, mutta tälläinen ärinävälikohtaus. Teki sen samojen treenien aikana 2 krt.

Seuraava kerta meni puolestaan hyvin: sain käännettyä koiran huomion pois toisista väistättämällä sen poispäin aina kun oletin kyseisen tilanteen olevan tulossa. Selvittiin harkoista parilla ärähdyksellä, mikä oli hyvin. Esteet sujuivat ja koira pysyi vapaana luonani. Jes!

Mutta... Viimeisimmällä kerralla meni taas aivan penkin alle. Ensimmäinen rata meni hyvin, juuri niinkuin pitikin ja koira totteli. Ohjaajakin sanoi, että eihän se rähise ollenkaan. Olin tyytyväinen. No, seuraavalla yrityksellä se pinkaisi vikan esteen jälkeen kauempana pk'ta treenanneen dobberin luo, täysin vailla itsesuojeluvaistoa, ihan päättömästi. Vähällä oli, ettei dobberi ryhtynyt tappeluun, oli onneksi suht hyvin hanskassa omistajallaan. Hain koiran pois ja aloitettiin uudelleen. Pääsin radan loppuun, meinasi taas pinkaista dobberin luo, mutta sain huomion lelulla itseeni. Palkkasin hyvin ja odoteltiin seuraavaa vuoroa.
Seuraava juttu meni ok, sitten taas. Koira karkasi radalta alussa mainitsemani kovaäänisen koirakon luo, ja meinasi alkaa ärisemään, kun eräs kouluttaja sen todella napakasti kielsi pois. No, hänpäs sitten häippäsi kokonaan, oli ihan nokkiinsa ottaneen oloinen tästä. Ei lähtenyt suorittamaan hyppyä eikä putkea, meni ihan lukkoon ja arasteli minuakin. Jätimme radan sikseen ja siirryimme seuraaville esteille kun sain yhden kerran hyppäämään.
Sitten kun yritettiin pituutta, koira luikahti vain esteen ohi ja otti hatkat, siirtyi haistelemaan kentän laidalle, pois agin parista. Hain pois, ja uudelleen yrittäen sain vastahakoisesti hyppäämään. Lempparit puomi ja a menivät hyvin, ihan ongelmitta, kepit samoin, mutta kun teimme rengas-pituus-pöytä pätkää, niin lähti taas lätkimään. No eipä sitten tehty enää kuin muutamaa kivaa estettä ja onnistuneesti, tosin vain kiinni ollessa, ei enää vapaana kun en jaksanut katsella tuollaista häipymistä.

Miten ihmeessä koirani voi olla näin ailahtelevainen agilityssä? En jaksa mennä treeneihin jos saan aina olla pelkäämässä milloin se keksii hyökätä jonnekkin suuntaan ja milloin taas lähteä litomaan. Pelkään myös että se saa vielä joskus kunnolla köniin joltain koiralta, joka ei kestä sen kukkoilua. Tarvitsisin neuvoja miten saisin koiran varmemmin hanskaan ja nauttimaan meidän yhteistyöstä, ilman tyhmiä tempauksia. Vai olenko vain täysin väärän lajin parissa?
niine
 
Viestit: 1
Liittynyt: 22 Syys 2010, 19:29

Re: Vaikeuksia agilityn aloittamisessa

ViestiKirjoittaja LIKKA » 27 Syys 2010, 21:42

Ei kannata agia lopettaa ennen kuin suhde on korjattu. Jos koira ei toimi agissa korjauksen jälkeen, sitten voi lopettaa ... Eli kouluttajalle.
"Ihminen on järjen vanki"
LIKKA
 
Viestit: 3144
Liittynyt: 14 Touko 2005, 21:58
Paikkakunta: Rautatieristeyskaupunki


Paluu Agility

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron