Koiran kanssa uuteen kotiin

Tänne kaikki kysymykset ja jutut missä ei käsitellä jotain tiettyä ongelmaa.
Mä en kestä tätä rakkia,naapurit vihaa mun koiraa,lenkillä tuli ääliö omistaja vastaan,miten koulutan mieheni ja sukulaiset ym....
Onko koirani sairas,koirani söi sukan,sessun vatsa on kuralla,koiralla on masis, mitä teen?ym......

Koiran kanssa uuteen kotiin

ViestiKirjoittaja Rokato » 22 Kesä 2011, 22:08

Olemme muuttamassa vuosikkaan, sekarotuisen uroskoiramme kanssa uuteen kotiin, ja kyselisinkin neuvoja tietävämmiltä/muuton koiran kanssa kokeneilta. Minulla ei ole hajuakaan miten koira tulee reagoimaan uuteen kotiin jäädessään sinne yksinään työpäivän ajaksi. Koira on sopeutunut ainakin todella hyvin vanhempieni luokse ja anoppilaan, eikä ole moksiskaan maisemanvaihdoksesta. Mutta kummassakaan paikassa sen ei tarvitsekaan olla yksin.

Olemme jo käyneet koiran kanssa uudessa asunnossa(joka on tyhjillään) ja se on saanut tutkia etukäteen paikan joka sopen. Sisällä se oli levottomana, mutta voi sitä riemua kun koiruus pääsi vapaana ulos; muutamme rivitaloon, jossa on oma, aidattu takapiha. Voitte kuvitella kuinka onnelliselta poika näytti päästessään kieriskelemään nurmelle ja tuoksuttelemaan hajuja. :D

Miten teillä koirat ovat reagoineet muuttoon ja uuteen kotiin yksin jäämiseen? Olisiko neuvoja, joilla voisi helpottaa koiran kotiutumista? Vai tunteekohan koira olevansa siellä omassa kodissaan, kunhan tutun tuoksuiset huonekalut ym siirretään uuteen asuntoon? Täällä kasvukodissaan poitsu ei ole tuhonnut muuta kuin maton (jostain syystä ne ovat erittäin herkullisia, siksi poistamme olohuoneen maton työpäivän ajaksi), mutta pelkään että se keksii uudessa asunnossa jotain ikävää tekemistä.
Jos jollakulla on antaa vinkkiä myös tähän matonsyöntiin, niin antaa tulla vain.

Toivottavasti joku voisi meidän kaikkien muuttoa helpottaa neuvoillaan (:
Rokato
 
Viestit: 11
Liittynyt: 24 Maalis 2011, 21:16

Re: Koiran kanssa uuteen kotiin

ViestiKirjoittaja LIKKA » 19 Heinä 2011, 08:07

Jos johtajuus on kunnossa ja omistajat rentoja(pitävät itsestäänselvänä uutta kotia), ei pitäisi ilmetä ongelmia. Koiran koti on siellä minne se on jätetty, jos sillä vaan on luottamus ja kunnioitus omistajaan.
"Ihminen on järjen vanki"
LIKKA
 
Viestit: 3144
Liittynyt: 14 Touko 2005, 21:58
Paikkakunta: Rautatieristeyskaupunki

Re: Koiran kanssa uuteen kotiin

ViestiKirjoittaja blondi77 » 19 Heinä 2011, 10:29

Meillä oli vastikään aivan vastaava tilanne. Maaliskuussa käytiin läpi jääkausi yksin ulvomiseen ja muutenkin korjattiin johtajuutta. Nyt heinäkuussa muutettiin koiran kanssa kerrostaloyksiöstä rivarikaksioon jossa on aidattu piha jossa koira saa vapaasti mennä. Kahden viikon ajan (makuuhuonerempan takia) käytiin koiran kanssa jokapäivä uudella asunnolla ennen muuttoa. Tuolloin en juuri huomioinut koiraa lainkaan, sai itsekseen tutustua paikkoihin. Koiralla oli siellä sen ajan yksi tuttu makuualusta ja pari herkkuluuta. Muuttopäivänä tuotiin ensimmäisenä koiran omat tavarat ja pedit paikoilleen. Nyt ollaan oltu jo toista viikkoa ja koira on its.as. silminnähden rauhallisempi ja levollisempi. Yksin ollessaan jätän koiran aidalla rajattuun makuuhuoneeseen, ennen sai olla vapaana koko yksiössä. Nyt yksinolotkin ovat olleet paljon rauhallisempia. Tosin ensimmäisenä yksinolokerralla koira hyppi miltei kokoajan aitaa vasten. Sittemmin laitoin muutaman kolinapurkin aidan päälle ja aita on saanut olla rauhassa, koira lähinnä tyytyy kurkistelemaan ikkunasa ulos (joka sekin on verhottu sälekaihtimilla joten mitään ei pitäisi edes pali näkyä) ja mammimaan sängylläni.

Joten toistaiseksi ainakin meillä muutto rauhoitti koiraa kun olot muuttuivat parempaan. Koiralla on paljon enemmän tilaa mennä ja piha haisteltavana :)

Niin ja vanhassa kämpässä siihen maton syömiseen auttoi muutaman kolinapurkin sijoittaminen maton reunoille :mrgreen:
blondi77
 
Viestit: 35
Liittynyt: 04 Maalis 2011, 16:38

Re: Koiran kanssa uuteen kotiin

ViestiKirjoittaja Greeta » 20 Heinä 2011, 16:15

Me muutettiin nyt touko-kesäkuun vaihteessa. Alkukeväällä käytiin PEVI-kouluttajalla (4krt) ja siitä asti ollaan toimittu niiden ohjeiden mukaan. Emme päässeet käymään uudessa kodissa ennen muuttoa, mutta ajattelin, että olen kuin asiassa ei olisi mitään outoa. Säännöt ja muu elämä jatkuivat uudessa kodissa ihan samanlaisen alusta asti. En tehnyt muutosta numeroa enkä tehnyt sen eteen mitään erityistä. Eikä meillä tullutkaan ongelmia, koira sopeutui hyvin uuteen kotiin.Oli silloin 10kk) Aluksi tietysti piti opettaa uudet rajat, että missä saa kulkea ja ovet piti opettaa.(meillä koira ei saa mennä ovesta ulos, vaikka ovi olisi auki, ellei lupaa anneta eikä saa mennä tiettyihin huoneisiin vaikka ovi olisi niissä auki jne). Ehkä viikko-pari meni opetteluun, että missä menee uuden "reviirin" rajat, mutta muuten kaikki sujui ihan normaalisti. (koira saa olla ulkona irti, kun olemme itse pihalla, ei aitaa). LIKKA kirjoitti tuossa tiivistettynä tämän saman asian. :)
Greeta
 
Viestit: 16
Liittynyt: 19 Heinä 2011, 14:48

Re: Koiran kanssa uuteen kotiin

ViestiKirjoittaja Emil » 20 Heinä 2011, 21:40

Me muutettiin vasta. Kyllä hyvin on kotiutunut..
tälle koiralle tuntui jotenkin olevan tuo lenkillä käynti 1.roolissa. Monta kertaa käytiin kämpällä, mutta sinä iltana kun muutettiin lopullisesti, eli ei palata vanhaan kämppään: koira oli ulkona käydessä ihan sekaisin.
Varmaan johtui minusta (olin jotain.. .koiraa oli lässytetty ja muuttoukot yritti paijata sitä ja kaikkee. olin väsynyt tms, koira ollut sen päivän vähällä lenkillä jne.
Mut tomautin purkilla kun rupesi koiria kyttäämään, sama ihmisiä kyttäsi ja ihmetteli, käytiin koko kortteli mutkitellen läpi ja haisteltiin rauhassa hajut, ketä asuu.
sitte tuliki sopivasti irtokoirakin vastaan ja yritti tulla luokse, häädin senkin pois, ja kuri taisi palata takasin. Mut kaverihan ei ole nyt mukana, saa nähdä miten sopeutuvat yhdessä. ne painii keskenään ollessaan, monesti jyrsivät seiniä: Siihen on auttanut tukeva pölkky ja halot. Mieluiten joku roskiksesta löytynyt puuveistos/tai puinen pölkystä tehty teline, jota ne luulee arvokkaaksi. :twisted:
Mutta kittausvälineet on ostoslistalla taas, eihän sitä koskaan tiedä. Räsymattoja ei parane jättää , kuulin että räsyt tukkii suolen jos koira jostain syystä nielee ne.
Meilä on aina räsymattoja vähän maisteltu jostain syystä.

Jos on iso kämppä niin etikkaa siihen kohtaan missä koira syö mattoa. Jos tila on pieni, ei etikkaa voi jättää koska se haju voi tuottaa liikaa kärsimystä jos koira joutuu olemaan etikkahöyryssä koko pv.
Meillä auttoi ku koira söi aina tiettyä kohtaa matossa. Uitin etikassa, koira meni rassaamaan taas mattoa ja tuli yökkäillen ja aivastellen pois.. ja vaikka myhemmin etikka haihtu, koira inhosi mattoa senjälkeen, ei maittanut ei,.ei toimi silti kaikkiin koiriin, mun yksilö sattui vihaamaa etikkaa
Emil
 
Viestit: 1476
Liittynyt: 27 Huhti 2008, 13:22

Re: Koiran kanssa uuteen kotiin

ViestiKirjoittaja Senninen » 02 Maalis 2012, 06:31

Nostoa.
Ollaan kesällä muuttamassa luhtitalosta (jossa ei omaa pihaa) omakotitaloon, jossa kunnon kokoinen piha. Neiti mukavasti lapasessa, kokeilee niinkuin kunnon koiran kuuluukin, mutta pääoasin arki leppoisaa. Tumpulan ja Likan ohjeiden mukaan menty 4 kuisesta asti, nyt ikää reilu puoltoista vuotta.

Kysymys kuuluu lähinnä pihasta ja vahtimisesta. Uuteen kotiin mennään niinkuin mihin tahansa tekemättä numeroa ja uskon sen sujuvan ihan normaalisti. Mutta mutta..koiralla jonkin verran vahtiviettiä, haukkuu pari kertaa ovikelloa (mulle se on ok, en ole koskaan halunnut siihen puuttua, sillä kaikki se laskee sisään, mutta toivottavasti karkottaa kutsumattomat vieraat vakuuttavalla äänellä :lol: ). Haukkumisen lopettaa myös käskystä. Mutta mites ton pihan kanssa pitäs aloitella, ettei siitä tule ongelmaa? Yksinään ei kannattane antaa siellä hillua, vaikka olisi aidattu? Mitäs muuta?
Senninen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Tammi 2011, 17:40


Paluu Tunteiden turnajaiset+Koiran koipea kivistää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa