Totta vai tarua?

Tänne kaikki kysymykset ja jutut missä ei käsitellä jotain tiettyä ongelmaa.
Mä en kestä tätä rakkia,naapurit vihaa mun koiraa,lenkillä tuli ääliö omistaja vastaan,miten koulutan mieheni ja sukulaiset ym....
Onko koirani sairas,koirani söi sukan,sessun vatsa on kuralla,koiralla on masis, mitä teen?ym......

Totta vai tarua?

ViestiKirjoittaja Severi » 16 Joulu 2011, 12:33

Itseäni on pitkään askarruttanut muutamat koiran kouluttamiseen/kasvattamiseen (koiran kanssa elämiseen yleisestikin) liittyvät vähän ristiriitaisetkin ajatukset/ohjeet. Jos vastaava keskustelu löytyy (ei ainakaan osunut silmään), poistelkaa. Listailen mieleeni juolahtaneita juttuja ja olis tosi kiva kuulla koirien kanssa kauan eläneiden ja puuhanneiden kommentteja. Nää on tällasia yleisiä, enemmän tai vähemmän omakohtaisia juttuja, johon on tullut törmänneeksi:

- Koira syö esim. luutaan jaloissa/jalkojen päällä: 1) se dominoi/alistaa, 2) se on hyvä asia, koska tuo luun lähellä, luottaa omistajaan, 3)?
- Koira antaa pitää luusta kiinni sitä syödessään: 1) se dominoi, pitää sinua luutelineenään, 2) se on merkki koiran osoittamasta luottamuksesta sinua kohtaan (saat pidellä luuta/ottaa sen pois), 3)?
- Koiran pitää totella käskyä heti: 1) kyllä, 2) ei välttämättä. Muista kehua, vaikka toteuttaisikin käskyn pienellä viiveellä, 3)?
- Koira ei tule sisällä aina kutsusta lähelle, istuu ja kääntää katseensa pois (antaa kuitenkin koskea tilanteessa): 1) se lällättelee sinulle, 2) se kunnioittaa/epäilee sinua, 3)?
- Koira ei tule käskystä ruokakupille, vasta omistajan annettua luvan ja poistuttua paikalta kauemmaksi (ruoka, ole hyvä, saa ottaa ja kuppi lattialle): 1) se ei kunnioita sinua ja siksi ei tottele, 2) se kunnioittaa sinua, 3)?
- Koira pillastuu (kiljuu,koittaa purra) kynsienleikkuusta (joskus osunut verisuoneen leikkurit): 1) leikkaa kynnet väkisin. Viemällä tilanteen loppuun, koira oppii, ettei vastaantaistelu auta, 2) totuta pikkuhiljaa leikkureihin namien avulla, nipsaise yksi kynsi/päivä alkuun. Jos koira kiihtyy liikaa, lopeta kynsien leikkuu siltä kertaa, 3)?
- Koira kävelee yleensä edellä, joskus jää taakse vaeltamaan remmi löysällä: 1) se pitää itseään pomona, 2) se pitää itseään alempiarvoisena, 3)?
- Koira hakee seuraa/huomiota ensimmäisenä: 1) johtajaltaan (oletettu mieli-ihminen), 2) siltä, jolta sitä tietää saavansa (alempiarvoisemmaltaan), 3)?
- Koira tulee sohvalle vain luvan saatuaan, sitten kömpii syliin nukkumaan kerälle: 1) pomottaa, omistaa, 2) luottaa, 3)?
- Koira saalistaa/jahtaa liikkuvia autoja ja sen lempileikkeihin kuuluu pallon/lelujen noutaminen: 1) lopeta palloleikit, ne kasvattavat saalisviettiä, 2) älä tukahduta viettiä, vaan kerro, mitä on luvallista jahdata ja erityisesti mitä EI, 3)?
- Kiellettäessä tiukasti koiraa kesken pahanteon, koira lopettaa heti ja pyrkii sitten syliin nuolemaan kasvoja korvat päätä myöden. 1) se huijaa/hämää sinua mielistelyllään (pahat mielessä), 2) se on aidosti pahoillaan ja pyrkii miellyttämään omistajaa, 3)?
- Koira tykkää tuoda lelun syliin (jos omistaja lattialla): 1) pomottaa, 2) haluaa vain lähelle, 3)?
- .n 6kk pentu (ei vielä juoksuja) astuu omaa petiään: 1) kiellä sitä, se voi nostattaa pomomaisia fiiliksiä, 2) anna olla, saa purettua intonsa siihen. Pääasia, ettei astu ihmisiä, 3)?
- Tultaessa kotiin koiraa ei huomioida heti, vaikka jaloissa hyörii ja kuriseekin. Käsketään esim. olohuoneen lattialle, jonne kiitää tervehtimään ja nuolemaan kasvoja (korvat takana, häntä heiluen): 1) koira läksyttää sinua ylempiarvoisena, kun omistaja on ollut karkuteillä, 2) koira on iloinen nähdessään omistajansa ja toivottaa hänet tervetulleeksi kotiin, 3)?

Tässä nyt muutamia ajatuksia - osa vähän kärjistettyinäkin -, lisäilkää, jos tulee mieleen. Tiedän, että jokainen tapaus on _tapauskohtainen_ + nämä vaihtoehdot eivät aina sulje toisiaan pois. Pitäisi siis nähdä koko kokonaisuus, että voisi vastata esim. tuohon viimeisimpään kotiintuloon liittyvään kohtaan - millä tavalla koira elehtii ja käyttäytyy omistajan käyttäytyessä. Iso osa näistä taitaa silti olla sellasia, joilla epävarmat ja vainoharhaiset ekan koiran omistajat päätään ajoittain vaivaavat.. :lol:
Severi
 
Viestit: 7
Liittynyt: 18 Marras 2011, 10:59

Paluu Tunteiden turnajaiset+Koiran koipea kivistää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa