Liikunnan määrä

Tänne kaikki kysymykset ja jutut missä ei käsitellä jotain tiettyä ongelmaa.
Mä en kestä tätä rakkia,naapurit vihaa mun koiraa,lenkillä tuli ääliö omistaja vastaan,miten koulutan mieheni ja sukulaiset ym....
Onko koirani sairas,koirani söi sukan,sessun vatsa on kuralla,koiralla on masis, mitä teen?ym......

Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja Moto » 30 Tammi 2012, 11:21

Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan, paljonko liikuntaa koiranne saavat normipäivän aikana?

Alkoi nimittäin ihmetyttämään kun tuossa eräässä televisio-ohjelmassa jossa paneudutaan koirien ongelmiin tuntuu että osa koirista ei käy ollenkaan koskaan ikinä yhtään missään ja toiset taas käyttävät monen tunnin lenkeillä päivittäin...

Itsehän en ole todellakaan täydellinen tältä osin, kolme kertaa pihalla vartista puoleen tuntiin ja kolme kertaa lenkillä puolesta tunnista tuntiin - johon yleensä sisältyy myös lasten kanssa ulkona oleilua. Pakkaset ikävä kyllä rajoittavat vähän tämän vilukissan kanssa ulkona oleilua, mitä ryppyisempi naama sitä viluisempi koira. :)
(pitäisköhän olla se juoksumatto mihin voisi koiran tällätä tallaamaan....)
Moto
 
Viestit: 21
Liittynyt: 07 Helmi 2011, 09:58

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja JonnaH » 30 Tammi 2012, 11:45

Meillä ollaan kolmesti päivään ja aina minimi 30 min. lenkit tehään aina miten hektiseen arkeen sopii kunhan vähintään yksi pitkä lenkki päivässä. Meillä on boxu ja nuori ranskis niin kimpassa tehään kaksi n.30-60min lenkkiä ja päivällä niin et ranskis saa ainakin tunnin lenkin ja boxu 2h. Jos on mettä päivä niin sielllä ollaan yleensä pari tuntia ja sit ihan puolisen tunnin pissatus lenkkii muuten. Boxun kans yleensä viel min tunnin hihnis. Ajat on hyvin epäsäännöllisiä. Ollaan muutenki hirveen liikkuvaista porukkaa ja usein lenkkeillään enemmänkii.
JonnaH
 
Viestit: 39
Liittynyt: 03 Marras 2008, 10:47

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja hupina » 30 Tammi 2012, 13:06

Aamulla aamupisulenkki, joka on ehkä 15-20 minsaa. Aamupäivällä metsälenkki n. 2h. Iltapäivällä ja illalla remmilenkit, joitten pituus vaihtelee, mutta kai ne keskimäärin on kummatkin tunnin lenkkejä, välillä enemmän, välillä vähemmän. Ja ennen unia pisulenkki, joka on suunnilleen sama kuin aamupisulenkki. Tällai nyt talvella meidän normi päivä. Koirat on 8 kk ja 2 v perroja.

Kelit vaikuttaa. Jos on yli -10, niin sitten lenkit lyhenee, samoin kesähelteellä, ei jaksa koirat eikä emäntä :lol:
hupina
 
Viestit: 221
Liittynyt: 01 Maalis 2011, 12:34

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja AnuH » 30 Tammi 2012, 16:34

Opiskelijan koira on joutunut nöyrtymään aika vähäiseen liikuntamäärään. Päivän päälenkille lähdetään aamulla kukonlaulun aikaan puoli viideltä ja tällöin liikutan koiran kunnolla. Muut ulkonakäymiset ovatkin lähinnä tarpeilla käymistä, sääli :-(

Koska koira on ainoa harrastukseni niin viikonloppuisin ja lomilla panostetaan liikkumiseen kunnolla. Juuri viime viikonloppuna teimme 4,5 h rauhallisen "vaelluksen", mukana oli myös toisia koiria. Oli nautinto sekä itselleni että koiralle :-)
AnuH
 
Viestit: 13
Liittynyt: 25 Huhti 2011, 17:20
Paikkakunta: Arkisin Lahti, lomalla Kouvola

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja Moto » 30 Tammi 2012, 16:55

AnuH kirjoitti:Opiskelijan koira on joutunut nöyrtymään aika vähäiseen liikuntamäärään. Päivän päälenkille lähdetään aamulla kukonlaulun aikaan puoli viideltä ja tällöin liikutan koiran kunnolla. Muut ulkonakäymiset ovatkin lähinnä tarpeilla käymistä, sääli :-(

Koska koira on ainoa harrastukseni niin viikonloppuisin ja lomilla panostetaan liikkumiseen kunnolla. Juuri viime viikonloppuna teimme 4,5 h rauhallisen "vaelluksen", mukana oli myös toisia koiria. Oli nautinto sekä itselleni että koiralle :-)


Ihan hyvinhän tuossakin kai on kun pääsee kuitenkin edes sen yhden kunnon lenkin päivällä. Ja koirastahan se heijastaa jos liikunnan määrä on liian pieni! Ei meilläkään lenkit mitään juoksua ole kun on rattaat ja 5vuotias kävelijä.

Mites työssäkäyvät ihmiset, miten te saatte arkeenne (varsinkin jos lapsia on) koiran lenkityksen istumaan?
Moto
 
Viestit: 21
Liittynyt: 07 Helmi 2011, 09:58

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja Maiza » 30 Tammi 2012, 18:06

Hmm.. Itse olen opiskelija ja teen työssäoppimisia millon mihinki aikaan ( esim. navetalle aamulla klo.05-06 ja koulua jos on teoriaa niin sinne 09).. Koira saa liikuntansa :

1. Aamulla kun herään (04-07 aikaan) n.5-10min
2. Kun isäntä herää (09 aikaan) n. 15min
3. Aamupäivä/Iltapäivälenkki (11-15 aikaan) n.1-2h vapaana
4. Iltalenkki (18-19 aikaan) n.30min
5. Yöpissitys (21-23)

Ja kyseessä on 8kk ikäinen japaninpystykorva tyttö :mrgreen:
Maiza
 
Viestit: 81
Liittynyt: 30 Heinä 2011, 13:32

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja Maiza » 30 Tammi 2012, 18:08

Nii ja toi 4. Iltalenkki saattaa venyä myös tuntiin jos on koiralla energiaa.. :)
Maiza
 
Viestit: 81
Liittynyt: 30 Heinä 2011, 13:32

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja Soleia » 01 Helmi 2012, 10:38

meillä alkaa aamu 15 min pissalenkillä, rauhallista kävelyä.

puolen päivän tienoilla pitempi suht raskas lenkki, itse hiihdän tai juoksen tai lumikenkäilen ja koira on vapaana mukana. aikaa menee tähän noin 2 h. välillä on hangessa rämpimistä ja välillä mennään polulla/hiihtoladulla. pari kolme kertaa viikossa siis suht raskasta liikuntaa.

olen siis itsekin liikkuvaa sorttia, joten koirankin pitää olla aktiivinen (serra de aires). joskus liikuntaa on enemmän mutta aina vähintään tunnin päivässä saa juosta ja mellastaa irrallaan metsissä.

tähän päälle vielä tavalliset lenkit remmissä, viimeinen joskus klo 23 ja se on sellainen samanlainen ku aamulla, rauhallinen köpöttely siis.

itse en osaa vähemmällä liikunnalla olla, plus tähän päälle käyn vielä salilla jonne koira ei tule mukaan :D koira vaikuttaa tyytyväiseltä ja rauhalliselta, eli ilmeisesti tarpeeksi saa liikuntaa.

kesän kynnyksellä aloitellaan agility, koiralla ikää nyt 9 kk.

olikohan tos nyt kaikki noin suurinpiirtein..
Soleia
 
Viestit: 68
Liittynyt: 10 Loka 2011, 18:38

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja saturnus » 02 Helmi 2012, 13:18

Kylläpäs monen koirat/ihmiset ulkoilevat ja liikkuvat paljon!

Meillä ei tosiaan tule tuntitolkulla liikuntaa. Riippuu todella paljon työvuoroista (ilta/aamu/vapa) ja myös säästä (lähinnä pimeä/valoisa tai kesällä kuuma).

Yleensä koirat pääsee 3 kertaa päivässä ulos. Lenkkien pituudet vaihtelevat TOSI paljon. Pääsääntöisesti kuitenkin aamulla tai päivällä pidempää lenkkiä ja illalla lyhyempää. Lisäksi lähes päivittäin ovat ulkosalla tuossa rivarin pihalla luita syömässä tai kissanraksuja etsimässä lumen/ruohikon seasta. Polkupyörällä pyrin juoksuttamaan väh. kerran viikossa, mutta vain sulan maan aikaan.

Lisäksi koirien kanssa harrastetaan tokoa ja agilityä sekä kesällä toisen kanssa vepeä. Liikuntaa ja ennen kaikkea aivotyöskentelyä tulee treeneissä. Pääsääntöisestihän noi treenit on koiralle autossa istumista.... paitsi silloin kun yksinään käydään treenaamassa.

Hyvin nuo kyllä tuntuvat elelevän tuolla liikunta/ulkoilumäärällä. Välillä käydään kaverikoiria moikkaamassa ja tykätään tehdä makkaranpaistoretkiä :)

Fyysinen kunto on varmasti ihan riittävä (ainakin suhteessa omistajaan). Mä pidänkin liikunnan lisäksi tärkeänä koiran pään aktivointia! Sopivassa suhteessa molempia ja niin meilläkin makoilee kotona kaksi rentoa nelijalkaista! :) Ja rotuinahan oli valkkari ja sakemanni (x-rotu). Näihin sanoihin on hyvä lopettaa ja lähteä koirien kanssa pulkan vetoon! Katsotaan kuinka kovaan vauhtiin päästään! :lol:
saturnus
 
Viestit: 112
Liittynyt: 26 Tammi 2008, 23:19

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja nelperi » 04 Helmi 2012, 23:30

kunhan heräillään, päästän usein pihaan pissalle.Meillä pojat saa työpäivinä 1-1,5 tuntia aamulla joko metsäilyä/muuta juoksemista/remmilenkki/umpihankivaellus.... (vuorotyö, joten aamu voi olla klo 0700 tai 1300... =) tähän koissut kuitenkin tottunut..)
ilta/yölenkki (1800-0200...) on about saman mittainen ja teksa riippuu mitä aamulla ollaan tehty! Vapaapäivinä tehdään usein yksi pidempi vaellus 3-4h ja sit aamu/ilta pisut.Kesällä saa lisäksi olla kaiken ajan pihalla, kun ollaan itse kotona. Naapuri päästää usein myös päivisin pihaan juoksemaan/leikkimään, jos yksinoloaika venähtää töiden takia yli 6 tunnin. Kaikki on meillä epäsäännöllistä, joten joskus liikutaan enemmän, joskus vähemmän...koitetaan myös jumpata aivoja, joka tosiaan uuvuttaa noi tehokkaammin kuin mikään juoksulenkki! =)
nelperi
 
Viestit: 10
Liittynyt: 20 Touko 2011, 02:03

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja Ankkuri » 08 Helmi 2012, 20:29

Aamulla klo 5 lehden haku reissulla pikapissatus - n. 6.30-6.00 yksi tunti reipasta kävelyä.
- lenkiltä tarhaan ja tuossa iltapäivällä leikkihetki + pissatus pihassa ja sitten sisälle.
klo 17-18 taas ulos kävelylle ja tämä lenkki vaihtelee puolesta tunnista kahteentuntiin.

Hankin jokin aika sitten perinteisen potkukelkan joka on aivan loistava kapine
- sen kanssa lenkkien pituus tosin tuppaa venymään ja ihan joka ilta ei viitsi pitkää lenkkiä potkurilla (n.10 km) tehdä.

Lisäksi yleensä viikonloppuisin painellaan korpeen tai mökille jossa saa olla villi ja vapaa.
Irti juoksentelu kun ei oikein täällä kaupungissa onnistu.

Mielestäni olentomme (nuori valkkari uros) saa aika hyvän satsin liikuntaa - mutta kyllä sitä joskus miettii silti että saakohan riittävästi?
Ankkuri
 
Viestit: 29
Liittynyt: 23 Elo 2011, 20:19

Re: Liikunnan määrä

ViestiKirjoittaja murmuu » 27 Helmi 2012, 16:10

Hyvin kuulostaa koirilla elämä luistavan! Meillä mennään vähän tunnustellen - ulkoilut ja lenkkeilyt vaihtelee todella paljon. Aamulenkki on aina pelkkä pissalenkki, aamupäivällä (jos olen kotona) käydään pidempi +-tunti ulkoilemassa. Toisinaan se voi olla 3 tuntia, toisinaan 30min... Riippuu kelistä ja fiiliksestä. iltasella käydään lyhyttä hihnalenkkkiä ja pissalenkkiä tarpeen mukaan.

Meillä normipäivään sisältyy aktivointia myös kotona, treenailua lenkityksen lomassa. Viikonloppuisin saatetaan käveleskellä lähes koko päivä. Ja maanantait ovatkin monesti melko rentoja ja rauhallisia.Toisaalta meillä on kyllä selkeästi ihan mörököllipäiviäkin. Silloin ei paljon ulos mennä, hihnalenkeillä käydään, tarpeet tehdään ja se siitä. Emäntä on joskus väsynyt ja laiska, toisinaan kipeä. Koira kuitenkin tuntuu sen hyvin ottavan vastaan eikä ongelmaa ole tullut. Toiminnan ja liikunnan puutteen kyllä huomaa selkeästi heti. "Rentous" muuttuu teennäiseksi ja pienetkin äänet tai liikkeet muodostuvat mahdollisiksi virikkeiksi --> josko nyt jo jotain tapahtuisi.

Summauksena: meillä mennään niin, että sekä minulla että koiralla on mukavaa kivaa ja rentoa. Ei me lasketa ulkoiluminuutteja/-kertoja tai -kilometrejä. Fiilispohjalta mennään. Se, että molempia naurattaa ensin ja nukuttaa sitten, on riittävän hyvä.
murmuu
 
Viestit: 17
Liittynyt: 10 Tammi 2011, 11:50


Paluu Tunteiden turnajaiset+Koiran koipea kivistää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa