Johtajuusoppien yhdistäminen tottelevaisuusharrastukseen

Tänne kaikki kysymykset ja jutut missä ei käsitellä jotain tiettyä ongelmaa.
Mä en kestä tätä rakkia,naapurit vihaa mun koiraa,lenkillä tuli ääliö omistaja vastaan,miten koulutan mieheni ja sukulaiset ym....
Onko koirani sairas,koirani söi sukan,sessun vatsa on kuralla,koiralla on masis, mitä teen?ym......

Johtajuusoppien yhdistäminen tottelevaisuusharrastukseen

ViestiKirjoittaja Emika » 29 Maalis 2012, 22:39

Olen suunnitellut meneväni kesällä korjauttamaan itseni, mieheni ja sitä kautta koirani eräälle hyväksytylle pevi-kouluttajalle. Tietyllä tapaa johtajuusoppeja kotonamme on aina noudatettu, mutta jotain uupuu, sillä koira on aika ajoin tottelematon ja korvaton. Murkkuiän piikkiin toki menee osa, mutta omassakin käytöksessä varmasti on petraamista.
No tämä ei ollut se varsinainen pointti mistä halusin keskustella, vaan se että treenaan koirani kanssa tottelevaisuutta (siis pk-tottista ei tokoa), joskin aika alkeissa mennään vielä. Tottishan käsittääkseni menee enemmän sinne koulutuksen puolelle ja johtajuusopit taas ovat enemmän sitä tapakasvatusta. Voiko elää johtajuusoppien mukaan, mutta silti harrastaa täysin eri metodeihin keskittyviä asioita? Meneekö koira sekaisin tai tuleeko siitä jotenkin passiivinen, mikä ei tottiksessa ole sallittua, sen kun pitäisi vietissä tehdä asioita? Yhteisiä harrastuksia mielestäni on hyvä olla koiran kanssa, eikä agility kiinnosta. Pk-puolen jutut kiinnostavat enemmän ja jälki-kurssille olemme myös menossa. :) Kommentteja ja kokemuksia, kiitos! :)
Viimeksi muokannut Emika päivämäärä 30 Maalis 2012, 23:48, muokattu yhteensä 1 kerran
Emika
 
Viestit: 4
Liittynyt: 14 Maalis 2012, 00:31

Re: Johtajuusoppien yhdistäminen tottelevaisuusharrastukeen

ViestiKirjoittaja Lippe » 30 Maalis 2012, 01:47

Voi tehdä ja on suotavaakin. Sehän (tottis ym.) on sitä yhteistä kivaa :lol:
Arki on arkea ja siellä noudatetaan hyviä tapoja sekä kuria, tottis ja muu urheilu on sitten sitä kivaa ja yhdessä tekemistä, irti arjesta.
Kun koira on hanskassa arjessa, se auttaa sua eteenpäin myös koulutuksessa, se on motivoituneempi tekemään ohjaajalle ja kunnioittaa tämän ohjeita paremmin. Molempi parempi :P
Jos arjessa on korjattavaa, saattaa tulla PeVi-kouluttajalta kehoite jättää tottis eli temput hetkeksi tauolle, mutta sovittelet ne yhteen sitten taas - ja oikeaan järjestykseen kun sen aika taas on.
Lippe
 
Viestit: 739
Liittynyt: 21 Kesä 2006, 21:25


Paluu Tunteiden turnajaiset+Koiran koipea kivistää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa