Kapi

Tänne kaikki kysymykset ja jutut missä ei käsitellä jotain tiettyä ongelmaa.
Mä en kestä tätä rakkia,naapurit vihaa mun koiraa,lenkillä tuli ääliö omistaja vastaan,miten koulutan mieheni ja sukulaiset ym....
Onko koirani sairas,koirani söi sukan,sessun vatsa on kuralla,koiralla on masis, mitä teen?ym......

Kapi

ViestiKirjoittaja Havanese » 25 Maalis 2013, 22:18

Meidän kaikilla koira neideillä on ollut jo kapi pitkän aikaa.Jokainen on saanut kolme ampullia Strongholdia,mutta ei vaikutusta.Raapenäytteet ja kaikki tutkittu.Nyt otettiin uudelleen verikoe ja kapiarvo noussut viime kerrasta.Onko teillä minkälaisia kokemuksia?Millä lääkityksellä on saatu sitkeä kapi pois?Ja onko kutinoita ja ihoa hoidettu lisäksi jollain?
Meillä onkin lääkäriltä saatua erikoisshampoota,mutta kun noita ampulleja joutuu laittelemaan,niin niissä ei suositella pahemmin pesuja,vaikka se ihoon imeytyykin,mutta saattaa heikentää vaikutusta!Nyt pesin erikoisshampoolla ennen ampullin laittoa.Onko kellään kokemusta siitä rokotteesta mistä ei oo suositus kun suureläimille?Meillä tosiaan oli ensin Stronghold,mutta ei tepsiny,nyt on sitten Advocatet niskassa.
Havanese
 
Viestit: 8
Liittynyt: 16 Helmi 2009, 20:30

Re: Kapi

ViestiKirjoittaja cathleen » 08 Huhti 2013, 22:35

Meillä oli kapia nartulla 2 vuotta sitten. Se hoidettiin niskaa laitettavalla linimentillä kertahoidolla (nimeä en valitettavsti muista, mutta laitettiin samalla tavalla 1 krt kuin punkkilääke). Kapi lähti, mutta kyynerpäihin jäi vähäkarvaiset läiskät varmaan puoleksi vuodeksi. Tuo lääke antoi suojan kapia vastaan joksikin aikaa, joten huolehdittiin sinä aikana tekstiilien pesusta, jotta pikku-kapi-nilviäiset eivät pääsisi uudelleen tarttumaan koiraamme. Samoin huomattiin, että piharakennuksen alla asusteli satunnaisesti supi-koira, joka saattoi olla syypää tartuntaan ja siksi piharakennuksen perustakin aidattiin ja supi sai häädön. Kissalla meillä on ollut kapi joskus kauan sitten (ehkä noin 10 v sitten). En muista kuinka se lopulta saatiin hoidettua, mutta annetuista shamppoista ei ainakaan kovin tehokasta apua silloin ollut ja kissan peseminen ei ole kovin mukavaa puuhaa. Myös sen aikaiset suun kautta otettavat lääkkeet olivat käsittääkseni melko tehottomia sivuvaikutuksiin nähden ja ymmärtääkseni tämä pätee edelleen. Suosittelen siis tuollaista EL:tä saatavaa iholle laitettavaa lääkettä.
cathleen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 18 Helmi 2013, 19:47


Paluu Tunteiden turnajaiset+Koiran koipea kivistää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa