Laiha koira

Tänne kaikki kysymykset ja jutut missä ei käsitellä jotain tiettyä ongelmaa.
Mä en kestä tätä rakkia,naapurit vihaa mun koiraa,lenkillä tuli ääliö omistaja vastaan,miten koulutan mieheni ja sukulaiset ym....
Onko koirani sairas,koirani söi sukan,sessun vatsa on kuralla,koiralla on masis, mitä teen?ym......

Laiha koira

ViestiKirjoittaja Sanna- » 24 Syys 2013, 11:31

Hei,
meillä on 9 kk:n ikäinen sekaroituinen uros. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, miksi koira on laiha. Ahistaa vastailla aina ihmisille kun suurin piirtein kauhistelevat koiraamme, kysyvät aina annammeko edes ruokaa. Kyllä annamme ja normaalia suuremman annoksen, silti lihaa ei luiden ympärille tule. On madotettu kesällä, senkin voisi tietenkin kokeilla uudestaan. Lihaksia löytyy, eli ei ole luuranko. Turkki kiiltää ja on hyvässä kunnossa, uloste normaalia ja koira on pirteä ja touhukas nuori herra. Lääkärissä ei ole käyty vielä, lihaksista päättelen jo ettei koira ole mitenkään aliravittu. Koira on kasvatettu raakaruoalla, noin 2 kuukautta sitten siirryttiin nappuloihin, koska mietin jo ettei koira saanut lihasta kaikkea tarvitsemaansa. Ei kuitenkaan ole lihonut yhtään tämän nappuloiden syömisenkään aikana. Ja huomautan vielä kerran, että lihaksia oikeasti on, huomattavasti isommatkin kuin 3 vuotiaalla uroksella. Kylkiluut kuitenkin suoraansanottuna törröttää. Mistä tällainen mahtaa johtua? tai mitä voisin kokeilla vielä ruokaan lisätä?
Sanna-
 
Viestit: 7
Liittynyt: 25 Heinä 2013, 11:50

Re: Laiha koira

ViestiKirjoittaja urpo » 25 Syys 2013, 18:43

"Kyllä annamme ja normaalia suuremman annoksen"

Mikä se on se normaali?
Kun minusta ainoa oikea mitta annokselle on koiran lihavuuskunto.

Kysymyksiä: Syökö koira annetun ruuan heti? Vai jättääkö syömättä? Ruokitko useamman kerran päivässä? Vai kerranko vain? Onko ruuassa riittävästi rasvaa?
Et itse anna tietoa näistä asioista. Laiha koira => kaksi-kolme runsasenergistä ateriaa päivässä, tarvittaessa välipaloja. Sekoita nappulaan maittavia lisukkeita: lihaa, rasvaa, kanaa, raejuustoa. piimää, munia jne. Oikein rasvaista lisuketta saat sika-nauta-jauhelihasta tai keitetyistä broilerinkoivista liemineen. Lohiöljy myös on silkkaa rasvaa.
urpo
 
Viestit: 57
Liittynyt: 16 Maalis 2011, 11:32

Re: Laiha koira

ViestiKirjoittaja Lippe » 25 Syys 2013, 19:29

Niin siis jos koira on liian laiha, se ei joko saa riittävästi energiaa ravinnostaan (eli ei saa riittävästi riittävän hyvää ruokaa) tai sitten se ei imeytä sitä. Madotus kunnolla alkuun ja sitten hommaamaan rasvaa koiran kuppiin, jos sen normiruoka ei sille riitä. Tai rasvaisempaa ruokaa noin muuten vaan. Koiran kunto kertoo mikä sille on sopiva annos ja sopiva ruoka, ei mitkään ulkoa opetellut annostaulukot tms. Nappuloista löytyy toki paljon vaihtoehtoja, mutta monet lihottelee myös ihan läskillä - Kennelrehulta, Murresta ja monista muista paikoista löytyy pakastealtaasta ihan silkkaa ihraa, jota voi kuppiin lisäillä.
Lippe
 
Viestit: 739
Liittynyt: 21 Kesä 2006, 21:25

Re: Laiha koira

ViestiKirjoittaja Sanna- » 27 Syys 2013, 14:48

Niin no voiko sanoa normaalia suuremman annoksen. Tiedän että nappulasäkeissä annostukset ovat vain suuntaa antavia ja annokset suhteutetaan koiran mukaan. Syötän golden eagle super premium performance/puppy, proteiini 30, rasva 20. Annostuksena nykyään melkein tuplat mitä pussin kyljessä sanotaan. Kananmunaa saavat välillä sekaan, nyt ostin sinkkilisää. Luin että myös sinkin puutos voi aiheuttaa laihuutta, koiralla on myöskin ns. kaljut silmän ympärykset minkä väitetään johtuvan sinkin puutoksesta. Puutokset, taudit, madot yms. eivät muuten ns. osu koiraan oireiltaan, koska kaikkeen tuntuu kuuluvan huono turkki, iho-ongelmat, löysyys ulosteessa yms. Näitä ei meillä ole, tietenkin varmasti oireetkin voivat välillä riippua koirasta. Mutta jatketaan näillä ja haetaan lihaa ruoan sekaan. Ja matolääke uudestaan. Mitä matolääkettä suosittelette? axilur laajakirjoisin? Luulin tietäväni koirista jotain, nyt tunnen itseni tyhmäksi :? aina ollut koiria, mutta aina osuu joku yksilö jonka kanssa joutuukin taas selvittelemään ns. uusia/vieraita asioita.
Kiitos vastauksista
Sanna-
 
Viestit: 7
Liittynyt: 25 Heinä 2013, 11:50

Re: Laiha koira

ViestiKirjoittaja Lippe » 27 Syys 2013, 14:54

Jos proteiinitaso nappulassa noin korkea (30%) se usein ennemminkin kuivattaa koiraa kuin lihottaa! Eli proteiinit alemmas ja rasvat 15-20% niin pitäis alkaa toimia. Lihalisä ei auta vaan nimenomaan RASVA!
Lippe
 
Viestit: 739
Liittynyt: 21 Kesä 2006, 21:25

Re: Laiha koira

ViestiKirjoittaja Lippe » 27 Syys 2013, 15:06

Rasva, eli läski eli ihra, esimerkki linkissä: http://www.kennelrehu.fi/lihatuotteet/l ... -5-kg.html
Lippe
 
Viestit: 739
Liittynyt: 21 Kesä 2006, 21:25

Re: Laiha koira

ViestiKirjoittaja Sanna- » 28 Syys 2013, 11:37

Eli kannattaisi vaihtaa ruoka vähempi proteiiniseen? toisessa ruoassa olisi proteiini 20 ja rasva 15, vieläkin liian korkea? tuohon tietenkin rasvaa lisää sitten itse. Mikä olisi ihanteellinen proteiinin ja rasvan suhde nappuloissa?
Läskiä ostettiin ja lisäillään nyt sitä.
Sanna-
 
Viestit: 7
Liittynyt: 25 Heinä 2013, 11:50

Re: Laiha koira

ViestiKirjoittaja Lippe » 28 Syys 2013, 13:49

Kyllä kokeilisin vaikka tuolla mainitsemallasi 20/15 ja lisärasvalla jos tuntuu että se on vielä senkin jälkeen tarpeen.
Meillä ainakin lihotaan oikein hyvin prosenteilla 20-23/15-17 joten ei sen kummoisiin lukemiin tarvitse sen rasvaprossan nousta kun jo alkaa ihon alle rasvaa kertyä.
Rasva vetää puoleensa rasvaa, proteiini lihaksia.

Madotukseen Axilur on ihan hyvä, kuurit kunnolla ja vaikka 12-14 vrk kuluttua vielä uusinta.
Lippe
 
Viestit: 739
Liittynyt: 21 Kesä 2006, 21:25

Re: Laiha koira

ViestiKirjoittaja Sanna- » 01 Loka 2013, 13:45

Kiitos paljon neuvoista! :)
Sanna-
 
Viestit: 7
Liittynyt: 25 Heinä 2013, 11:50


Paluu Tunteiden turnajaiset+Koiran koipea kivistää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron