Vanhempi merkkaa pennun pissat, mitä se tarkoittaa?

Tänne kaikki kysymykset ja jutut missä ei käsitellä jotain tiettyä ongelmaa.
Mä en kestä tätä rakkia,naapurit vihaa mun koiraa,lenkillä tuli ääliö omistaja vastaan,miten koulutan mieheni ja sukulaiset ym....
Onko koirani sairas,koirani söi sukan,sessun vatsa on kuralla,koiralla on masis, mitä teen?ym......

Vanhempi merkkaa pennun pissat, mitä se tarkoittaa?

ViestiKirjoittaja piiskahäntä » 28 Heinä 2014, 12:23

Meillä on nyt neljäkuinen koiranpentu ja ennestään vähän yli 3-vuotias (uros)koira taloudessa. Olen ihan vain miettinyt mitä tuo isompi mahtaa sillä tarkoittaa/viestiä, kun se melko usein aina kun pentu käy jossakin kohden pihalla pissillä, niin menee heti ja merkkaa itse saman kohdan? Onko sekin jotain arvojärjestykseen liittyvää vai ihan vain laumakäytöstä muuten?
piiskahäntä
 
Viestit: 10
Liittynyt: 05 Elo 2011, 09:53

Re: Vanhempi merkkaa pennun pissat, mitä se tarkoittaa?

ViestiKirjoittaja LIKKA » 01 Elo 2014, 13:59

Molempi parempi.;) Virtsalla se kertoo myös muille että hänellä on täällä tämmöinen laumanjäsen suojeluksessaan. Vaikea sanoa onko se pelkkää yhtä ja samaa tarkoittavaa, merkkailuun ja sen syyhyn voi vaikuttaa moni asia. laumajärjestys, ulkomaailmaan viestintä, koirien ominaisuudet. Yhdestä kusaisusta voi olla monta hyötyä. :lol:
"Ihminen on järjen vanki"
LIKKA
 
Viestit: 3144
Liittynyt: 14 Touko 2005, 21:58
Paikkakunta: Rautatieristeyskaupunki

Re: Vanhempi merkkaa pennun pissat, mitä se tarkoittaa?

ViestiKirjoittaja Kira » 01 Elo 2014, 15:44

Meillä narttujen kusaisuissa on selkeä varmuus/epävarmuustekijät. Nuorempi, joka on epävarma, kusaisee aina vanhemman - ehdottoman pomon - kusen päälle. Olen tulkinnut sen niin, että epävarmuuksissaan se tekee kuten muutkin. Vanhempi narttu taas on äärettömän itsevarma eikä se merkkaa ikinä kenenkään kusta. Lenkillä joku mielenkiintoinen haju saa siinä aikaan esimerkiksi pissan lupsutusta ja löpsötystä, mutta se pitää huolen, että merkkaus tapahtuu jonnekin hieman pidemmälle, usein myös korkeammalle jos maasto mahdollistaa sen. Sen ei ikään kuin tarvitse "todistella mitään". Jalka nousee ylös aina, mitä taas alempi ja epävarmempi ei ikinä tee, jos se merkkaa vanhemman jälkeen.

Nyt kun laumassa on pentu, vanhin narttu merkkaa jonnekin omaan paikkaan aina pihalla, mutta pitää huolen että pentu näkee sen, mutta ei tee siitä numeroa. Se jättää pennun pissaukset huomioitta. Nuorempi, epävarma narttu merkkaa pennunkin pissat.

Kaverilla ehdottomasti lauman alempi paimenkoira merkkaa ylemmän pissat ja sen olen tulkinnut niin, että sillä on niin iso laumavietti ja laumaankuulumisvietti, että se merkkaa siksi. Ikinä ei jalka nouse ylös (narttu) eikä se potki pissojen jälkeen. Vanhempi narttu taas aina hieman ruopaisee.
Kira
 
Viestit: 361
Liittynyt: 06 Loka 2008, 16:56

Re: Vanhempi merkkaa pennun pissat, mitä se tarkoittaa?

ViestiKirjoittaja urpo » 25 Helmi 2015, 11:25

Virtsalla viestiminen on ihan kiinnostava aihe. Mulla on jälleen se tilanne, että on pentukoira vanhemman uroksen kaverina kasvamassa. Pennun pää on aina pissanhajuinen, se pyrkii nuolemaan vanhemman uroksen vehjettä ja myös jatkuvasti tunkee päätään alle kun vanhempi uros merkkaa. Ihan samaa teki edellinen pentuni vanhemman uroksen kaverina. Onko pennusta hyvä haista vanhemman uroksen virtsalle? Siltä vaikuttaa. Itse en niin siitä iloitse kun pentua pusutellessa pistää heti se pissanhaju nokkaan.
urpo
 
Viestit: 57
Liittynyt: 16 Maalis 2011, 11:32


Paluu Tunteiden turnajaiset+Koiran koipea kivistää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa