treenimäärä ja lepopäivät

Tälle palstalle voit laittaa kysymyksiä Agilitystä.

Valvoja: Peetsa

treenimäärä ja lepopäivät

ViestiKirjoittaja Krisse » 22 Touko 2009, 13:24

Me aloitimme kisaamisen vuoden vaihteessa ja myös treenimäärät ovat lisääntyneet sen mukaan. Nyt treenataan n. 3 kertaa viikossa (neljä silloin kun on kisat). Treeneistä yhdet ovat ns. "kunnon" treenit, jolloin tehdään rataa ja treenataan n. puolisen tuntia intensiivisesti. Kahdella muulla treenikerralla olen ottanut leppoisempia treenejä ja treenannut lähinnä yksittäisiä esteitä, kuten toisena päivänä esim. 15 min kontakteja ja toisena esim. 15 min. keppikulmia tai kiertoja.

Miten nuo lepopäivät tällaisella treenauksella menee? Voiko ns. rankan treenipäivän jälkeisenä päivänä harjoitella jotakin kevyttä (5-10 min.) vai pitäisikö pitää kokonaan taukoa? Entäpä muu liikunta, jos treenaan agia kolme kertaa viikossa niin kannattaako esim. hölkkälenkit tehdä koiran kanssa samana päivänä kuin tekee tuota kevyttä agitreeniä vai miten?

Ja mites tuo treenaaminen kisaviikolla. Miten se kannattaa suunnitella? Jos kisat on esim. lauantaina niin kuinka monta päivää ennen kisoja kannattaa pitää lepoa?

Oma koirani on siis 3-vuotias tanskalais-ruotsalainen pihakoira.
Krisse
 
Viestit: 67
Liittynyt: 31 Heinä 2008, 12:44

Re: treenimäärä ja lepopäivät

ViestiKirjoittaja KM » 23 Touko 2009, 17:17

Mielestäni nuo treeni- ja lepomäärät ovat ihan koirakohtaisia, tietenkään koiraa ei saa vetää piippuun mutta omistaja tuntee koiransa parhaiten ja näet varmasti itse milloin koirasi on innostunut ja hyvässä kunnossa. Meillä on treeni-/kisa- ja lepomäärät ihan koirakohtaisia, toinen koira pitää muutaman päivän treenipaussin aina ennen kisoja ja toisella ei ole mitään väliä vaikka treenais vielä kisapäivänäkin.. Lenkkiä tehdään joka päivä ehtimisen mukaan, eipä ainakaan omien koirieni fyysistä kuntoa paljoa agiharkat hetkauta hyvillä lämmittelyillä ja jäähdyttelyillä, joten lenkkeilemme sitä vauhtia ja niin paljon kuin kulloinkin sattuu huvittamaan, yleensä aika reilustikin. Kyllä sitä omista koirista aika hyvin näkee, että millaisessa vireessä ne ovat ja mitä ne jaksaa, joten mene sen mukaan mikä omalle koirallesi sopii.
KM
 

Re: treenimäärä ja lepopäivät

ViestiKirjoittaja EmmiR » 27 Tammi 2011, 10:42

Nyrkkisääntönä voi pitää että yhtä kisastarttia (lämmittely, itse kisasuoritus ja jäähdyttely) vastaan agilitykoiran pitäisi saada päivässä liikuntaa tunti vapaana tai kaksi hihnassa jotta sillä on riittävän hyvä kunto. Jos on kolmen kisastartin päivä, pitäisi koiraa ulkoiluttaa kolme tuntia vapaana/päivä. Tämä ei ehkä ole ihan realistista, mutta tuota voi pitää suuntaviivana.

Jotta koiran stressitaso ei olisi kokoajan koholla, on tärkeää antaa sille vapaapäiviä treeneistä -eli ei niin että joka päivä tehdään vähän jotain. Olethan käyttänyt koiraasi fysioterapeutilla kun jo noin paljon treenaatte? Hyvältä fyssarilta saa toki neuvoja ja jumppaohjeita ja siellä sulle myös selviää mikä on koirasi lihasten kunto.
EmmiR
 
Viestit: 115
Liittynyt: 30 Kesä 2008, 15:32
Paikkakunta: Järvenpää


Paluu Agility

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa