Koiralle koti -ohjelma

post thumb
Koirat
kirjoittanut Mari/ 08 Feb 2022

Koiralle koti -ohjelma

Koiralle koti -ohjelma on nelosella pyörivä suosittu ohjelma, jonka juontajana on Janni Hussi. Lämminhenkisessä sarjassa kerrotaan kotia vaihtavista koirista ja omistajista. Sarja käsittelee tilanteita, joissa omistajat joutuvat luopumaan koirastaan esimerkiksi allergiasta tai jostain muusta syystä johtuen. Jannin ohella ohjelmassa vakiohahmona on johtavana koira-asiantuntijana toimiva Tommi Wiren, joka neuvoo ohjelmassa sekä uusia että vanhoja omistajia koiran kodinvaihtoon liittyen.

Koiralle koti -ohjelma käsittelee tärkeää aihetta

Koiralle koti Suomi on osa kansainvälistä ohjelmaformaattia. Ohjelmasarjassa lähestytään tätä vaikeaa aihetta lempeydellä ja positiivisuudella. Koirasta luopuminen on sekä omistajalle että koiralle vaikea paikka. Ohjelmassa koirille yritetään löytää paras mahdollinen uusi koti, jossa se saa rakkautta, lämpöä, hoivaa ja virikkeitä. Ohjelman koira-asiantuntijana toimiva Tommi johtaa vahvalla asiantuntemuksella uuden kodin etsimistä.

Janni Hussi kertoo ohjelman nettisivuilla, että koirat ovat aina olleet hänelle erityisen rakkaita otuksia. Jannin perheessä on ollut aina koiria ja hän on myös tällä hetkellä koiranomistaja. Koti koiralle ohjelmassa koiran tarpeet menevät kaiken edelle. Ohjelmassa nähdään paljon ilon kyyneleitä, kun koirat pääsevät uuteen kotiin. Surun kyyneliltäkään ei voida välttyä, koska onhan perheenjäsenestä luopuminen aina kova paikka.

Koiralle koti Suomi -ohjelmassa etsitään koirille uusia koteja

Koiralle koti -ohjelma on onnistunut formaatti, jossa tutkimustietoon ja asiantuntijuuteen nojautumalla etsitään koirille uusia rakastavia koteja. Ohjelmassa nähdään koskettavia hetkiä, kun koirat pääsevät uusiin koteihin, jossa voivat olla loppuelämänsä. Ohjelma perustuu suosittuun brittiläiseen formaattiin The Dog House, josta tuli supersuosittu Iso-Britanniassa. Tällaiselle ohjelmalle on ollut suuri tarve myös Suomessa. Kaikki koirat eivät tietenkään ohjelmaan pääse, mutta ohjelmasta koirastaan luopuvat ja kodinvaihtajakoiralle uutta kotia tarjoavat ihmiset saavat ohjelmasta paljon hyviä neuvoja.

Koiralle koti -ohjelma on ollut suosittu kaikissa maissa, minne ohjelmaformaatti on myyty. Tämä ei yllätä yhtään, sillä ohjelmassa on loistavalla tavalla onnistuttu saamaan vaikean asian ympärille lämpöä ja positiivisuutta. Ohjelmaa katsoessa voi samaistua niin koirastaan luopuvien kuin uusien omistajien tunteisiin.

Koira on karvainen perheenjäsen

Koira on koko koiraelämän pituinen sijoitus. Koira ei useimmiten tuota rahaa samaan tapaan kuin vaikka Shiba Inu -valuuttaan sijoittaminen, mutta se voi tuottaa muunlaista pääomaa. Koirasta tulee perheenjäsen, jolla on aivan erityinen paikka omistajiensa sydämessä. Toisinaan joudutaan tilanteeseen, että koira ei voi jatkaa enää asumista isäntäperheen luona. Syitä voi olla monia, joista yksi on vaikean allergian puhkeaminen omistajalle.

Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, koska koiralla on mahdollista löytää uusi koti, johon se voi kiintyä aivan yhtä syvästi, kuin nykyiseenkin kotiin. Ohjelmassa annetaan paljon vinkkejä koirien koulutukseen ja hoitoon. Esille tulee toisinaan vähemmän tunnettujakin haasteita koiriin liittyen, kuten koirien liika ulkoiluttaminen ja koirilla ilmenevä pelkoaggressiivisuus.

Koiralle koti -ohjelma tuo ruutuun useita koirarotuja

Ohjelmassa tutustutaan useisiin eri ikäisiin, kokoisiin ja rotuisiin koiriin. Ohjelmaa kannattaakin seurata, jos olet aikeissa hankkia koiran tai oppia omasta koirastasi enemmän. Ohjelman informatiivisinta antia on kuulla erilaisista koiraroduista ja siitä, millaiseen kotiin ne sopivat. Roduilla on eronsa. Palveluskoirarodut eroavat esimerkiksi täysin villeimmistä roduista. Rodun lisäksi jokaisella koiralla on myös omat persoonalliset piirteensä.

Koti koiralle on ehdottomasti hyvän mielen ohjelma. Ohjelman juontaja Janni ja koira-asiantuntija Tommi onnistuvat yhdessä kuvaustiimin kanssa luomaan turvallisen ympäristön koirille ja omistajille suurien muutoksien edessä. Kantava voima jokaisessa jaksossa on koiran etu, positiivisuus ja elämänmyönteisyys.

Koiralle koti -ohjelma osoittaa, että koiran kodinvaihto on uusi alku koirille. Koirat kyllä sopeutuvat uusiin perheisiin, kun ensin varmistetaan, että tietyt perusasiat ovat kunnossa. Oikeanlainen siirtyminen uuteen kotiin ja vastaanotto ovat tärkeässä asemassa koiran totuttelussa. Koirien onnen näkeminen tuo onnenkyyneleitä silmiin takuuvarmasti myös kotikatsomoissa. Onhan koira niin monelle meistä se paras ystävä.