Englannin cockerspanieli on englantilainen koirarotu

post thumb
Rotutietoa
kirjoittanut Mari/ 14 Mar 2022

Englannin cockerspanieli on englantilainen koirarotu

Englannin cockerspanieli on englantilainen koirarotu. Se kuuluu FCI:n luokituksen mukaisesti ryhmään 8. Tämä rotu on luonteeltaan ystävällinen, uskollinen, leikkisä ja hellä. Se ilmaiseen valppautta ja älykkyyttä kasvojensa ilmeillä. Englannin cockerspanielia pidetään myös rohkeana koirana, jonka kouluttaminen on suhteellisen helppoa. Rotu sopii hyvin koko perheen lemmikiksi. Ei olekaan ihme, että se on yksi Suomen suosituimmista koiraroduista.

Englannin cockerspanieli – ulkonäkö ja käyttötarkoitus

Kaunis Englannin cockerspanieli on ulkomuodoltaan sopusuhtainen ja pienikokoinen koira. Sen suloiset silmät ovat tumman väriset ja korvat sijoittuvat alas. Rotua on niin yksivärisenä kuin kirjavinakin. Yksivärisenä rotua on maksanruskeana, mustana ja punaisena. Kirjavia puolestaan ovat kaksiväriset, kuten mustavalkoiset, sekä roanit, joissa vaaleaan turkinosaan on sekoittunut tummaa.

Monet suositut nykyiset koirarodut ovat seurakoiria. Myös Englannin cockerspanieli on seurakoira, jonka lempeä luonne ja ystävällinen käytös ovat monen mieleen. Älykkään luonteensa vuoksi se sopii erinomaisesti harrastuskaveriksi esimerkiksi agilityyn tai tottelevaisuuskoulutukseen. Sillä on hyvä hajuaisti, minkä vuoksi cockereita on käytetty myös rauniokoirana, tullien huumekoirana sekä hirven jäljestyksessä.

Rodun terveys

Englannin cockerspanieli on melko terve rotu. Sen tyypillisimpiä sairauksia ovat lonkkavika, munuaissairaudet ja silmän verkkokalvon surkastuma. Niiden luppakorvat saattavat altistaa niitä myös korvatulehduksiin, mutta kun koiraa hoitaa hyvin ja korvat puhdistaa asianmukaisesti, ei tätäkään ongelmaa ole. Englannin cockerspanielin keskimääräinen elinikä on 13-14 vuotta.