Mitä koiranpentu tarvitsee tulessaan uuteen kotiin?

post thumb
Koirat
kirjoittanut Mari/ 30 May 2022

Mitä koiranpentu tarvitsee tulessaan uuteen kotiin?

Koiranpennun saaminen kotiin on ihanaa aikaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että muutamilla pienillä hankinnoilla ja kodissa tehtävillä muutoksilla varmistat koiranpennulle turvallisen ja kodikkaan kodin. Kotona kannattaa ottaa huomioon, että koiranpennut ovat uteliaita ja terävähampaisia. Huonekasvien myrkyllisyys on hyvä selvittää tai vaihtoehtoisesti pitää kasvit koiran ulottumattomissa. Koiran ei myöskään pidä päästä napostelemaan johtoja tai nuolemaan pistorasioita. Mitä koiranpentu tarvitsee lemmikkitarvikeliikkeestä? Ainakin hihnan, pannan, ruoka- ja juomakupit sekä oman pedin. Herkkuja tarvitaan kouluttamiseen ja leluja leikkimiseen.

Huomioitavaa, mitä koiranpentu tarvitsee alussa?

Koiranpentu tarvitsee kaikista eniten sinua, sen omaa ihmistä. Hätätapauksessa pentu voi nukkua lattialla, syödä ja juoda ihmisten kupeista, lautasilta sekä leikkiä vaikka vessapaperin hylsyillä, mutta ilman sinua se ei pärjää. Pentua kiinnostaa eniten maailmaan tutustuminen ja elämän alkutaipaleelle turvaa tarjoava ihminen. Kovin suurista investoinneista ei kuitenkaan pentukoiran kohdalla puhuta, vaikka sille haluaakin hankkia muutamia omia tarpeita ja leluja. On kuitenkin hyvä jo etukäteen ottaa selvää ja miettiä, mitä haluaa omalla koiralleen hankkia.

Kynsisakset tai kynsitrimmeri on hyvä olla olemassa ja koiranpentu kannattaa tutustuttaa kynsien leikkaamiseen mahdollisimman pian. Kynsitrimmeri on erittäin toimiva hankinta, koska sen käyttäminen on saksia stressittömämpää sekä koiralle että omistajalle. Monet koiranpennut palelevat talvella, joten myös vaatetusasiaa kannattaa miettiä. Entä jos sataa kaatamalla, tarvitaanko sadevarusteet? Koiralle kannattaa hankkia myös oma harja ja koirashampoo. Monesti koirat saavat jo kasvattajalta mukaan pienen pentupaketin, jossa voi olla mukana kaulapanta, leluja, herkkuja ja muuta mukavaa.

Kasvattaja auttaa pennun ruokinnassa

Koirat voivat syödä nappularuokaa tai raakaruokaa. Raakaruokinnassa koira ei saa kaikkia tarvitsemiaan vitamiineja ruoan mukana samalla tavalla kuin nappularuokinnassa, joten vitamiinit tulee hankkia erikseen. Koiran kasvattajalla on yleensä selkeä näkemys pentujen ruokinnasta ja sitä kannattaa noudattaa. Pennun oikeanlaisella ruokinnalla koirasi kasvaa hyvin ja saa kaikki tarvitsemansa lisäaineet. Ruokaa voi myös käyttää hyödyksi pennun kouluttamisessa ja lenkeillä. Näillä ohjeilla pääset jo pitkälle ja olet valmis aloittamaan yhteisen taipaleen koirasi kanssa.