Koiran sisäsiistiksi opettaminen

post thumb
Koirat
kirjoittanut Mari/ 06 Nov 2021

Koiran sisäsiistiksi opettaminen

Koiran sisäsiistiksi opettaminen on yksi pentuajan vähiten hauskoja tehtäviä, mutta kuten kaikki varmasti olemme samaa mieltä, se on erittäin tärkeää. Pentuajan pissaläikät sanomalehden vieressä (tarkoitus on hyvä mutta tähtäys uupuu usein) on pienempi paha kuin aikuisen koiran ainainen sisälle pissaaminen. Kun jaksaa kouluttaa pennun sisäsiistiksi kerralla kunnolla, on loput yhteiselostanne monin kerroin mukavampaa molemmille osapuolille.

Koiran sisäsiistiksi opettaminen positiivisesti

Tärkein asia muistaa, kun koulutat pentuasi sisäsiistiksi, on olla ainoastaan positiivinen. Pentua ei tulisi ikinä rangaista jos se tekee asiansa väärään paikkaan, vaikka se paikka olisikin juuri pedattu sänkysi. Tässä kohtaa kärsivällisyys pääsee kunniaan! Pentu tulisi jättää kokonaan huomiotta jos se pissaa sisälle, mutta kehua se taivaisiin kun se pissaa ulos.

Koiranpentu voidaan ehdollistaa tekemään asiansa käskystä, tai ainakin tajuamaan mitä siltä odotetaan. Joka kerta kun koira pissaa ulos, toistetaan positiivisesti sanaa jolle se halutaan ehdollistaa. Helpoin sana muistaa on toki ”pissa”, jos sinua ei haittaa seistä pihalla ja toistaa sitä hymyillen joka päivä. Joka kerta kun koira pissaa sanan toistamisen jälkeen, sitä kehutaan ja toistetaan taas sanaa.

Tarjoa pennulle mahdollisuus onnistua

Kärsivällisyys ja positiivisuus eivät yksinään riitä, sinun täytyy myös pitää huolta että mahdollistat pennun onnistumisen sisäsiisteyden opettelussa. On tärkeää viedä pentu ulos heti kun se herää, myös kaikilta päiväunilta, ja heti syömisen jälkeen. Pentu ei osaa vielä pidättää kovin pitkään joten sen pitää päästä ulos monta kertaa päivässä. Noudattamalla näitä ohjeita onnistutte koulutuksessa varmasti.